over Martzen


Even voorstellen; Mijn naam is Martzen Bruining, geboren in 1986 en mijn gehele leven woonachtig in Makkinga, Friesland. Getrouwd en samen hebben we twee prachtige dochters van 4 en 6 jaar oud. Ik ben gek op het lezen van een goede thriller, wandelen en bovenal van de natuur. Ik ben werkzaam in het Speciaal Onderwijs en besteed daarnaast veel van mijn vrije tijd met fotografie. 

 

De liefde die ik heb voor zowel de natuur als voor de fotografie bestaat al van kinds af aan en iets wat voor mij ook onlosmakelijk met elkaar verbonden is.  Ik vind het heerlijk om lange wandelingen te maken en me te verwonderen over het landschap en alles wat daarin groeit, bloeit en leeft. Niet alleen een prachtig landschap, ook de kleinste details kunnen me in vervoering brengen en me fascineren. Deze liefde voor de natuur en de verwondering is iets wat ik hoop over te brengen door de foto's die ik maak, in een persoonlijke interpretatie van de realiteit.

 

Regelmatig maak ik echter ook een uitstapje buiten het fotograferen in de natuur. Ook portretten, alledaagse voorwerpen, architectuur en stadslandschappen zijn onderwerpen die ik leuk vind om weer te geven en te vangen in een beeld.

 

De wereld om ons heen biedt zoveel moois, de kunst is het te zien.

Kijk. Verwonder. Geniet.